MTÜ Lõuna-Läänemaa Raskejõustikuklubi "Leola"
Uuselu talu, Matsalu küla, 90230, Lihula, Lääneranna vald, Pärnumaa
Reg-kood 80267160, gsm +37255674748, janar.sober@mail.ee

Ettevõtja või kodanik, kui Sa soovid toetada noorte sporti, siin on Sul selleks võimalus. Käesoleval lehel on Sul võimalus tutvuda meie tegemistega.
Meie rekvisiidid:
Raskejõustikuklubi Leola IBAN SEB: EE391010220103586013 IBAN Swedbank: EE092200221040971428
Selgituseks "annetus noortespordi toetuseks". RJK Leola kuulub tulumaksusoodustuse nimekirja.

pühapäev, 7. november 2010

39. Aleksander Abergi Mäletusvõistlus

















 Kohalikud Abergid, vasakult:
 Reno, Roland, Rocco, Rainer, Raul, Cardo, Werner-Veiko

6. novembril osalesime Maardus, Kallavere keskkoolis toimuval A. Abergi memoriaalil. Wikipeedia ütleb Abergi kohta nii:
Aleksander Richard Aberg (11. august 1881 Kolga vald – 15. veebruar1920 Armavir, Venemaa), oli eesti maadleja, paljukordne elukutseliste maailmameister maadluses, üks kolmest kõige kuulsamast eesti elukutselisest maadlejast Georg Lurichi ja Georg Hackenschmidti kõrval.
Tema kehamõõdud 1905: pikkus 178, kael 48, rind 125, biitseps 43, reis 64 ja säär 41 cm. Ta kaalus umbes 90 kg ja jäi sellega vastastele sageli paarikümne kiloga alla, sest tollal ei jagatud elukutselisi kaalukategooriatesse.

Kokku oli osalejaid üle vabariigi ligi 150 noormaadlejat, 24 maadlusega tegelevast klubist. Lihulat esindasime 7 maadlejaga. Välja sõitsime kell 8 hommikul ja koju jõudsime umbes samal ajal õhtul. Alustame kergematest:


-30 kg Rainer Kleinod
See, et Rainer pole ühestki treeningust puudunud, on esimene kohal ja viimane kes ära läheb, sai täna kuhjaga tasutud. Rainer võttis ühe võidu teise järel, alistades kahes esimeses ringis vastased kõik seljavõiduga. 1/2 finaalis tuli vastu võtta kaotus, Abergi klubi maadlejast O. Tšabanilt ning jälle jäi finaali pääs saamata. 3-5. koha matšis kaotas Rainer esimese perioodi. Peale pausi Rainer kohanes vastase lahmiva maadlusega ja jäi oma rahulikule stiilile kindlaks. Üritasime maadelda käsivarre heite peale, mis lõpuks tõi ka teise perioodi võidu. Kolmandale perioodile läksime sama plaaniga - kahe käega ühest käest, tugevalt kinni ja puus läbi. Ja nii oligi - Rainer võttis pronksi 17 maadleja seas.  


-35 kg Reno Mark
Reno võitis esimeses ringis vastase seljavõiduga. Teises ringis tuli kaotus ja kuna Reno võitja ei suutnud finaali pääseda oli Reno jaoks võistlus läbi. Tulemuseks 11. koht 24 osaleja hulgas. Reno oli septembri kuus maadlusest tervislikel põhjustel eemal. 


-35 kg Roland Söötmaa
Roland läks esimes ringis kokku tugeva Tapa poisiga, kes treenib Nelsoni klubis, E. Kiniga. Kin võttis seljavõidu. Kuna Kin jõudis finaali, pääses Roland lohutusringi. Selleks ajaks oli tekkinud matšide vahel suur ajaline paus, mistõttu ei suutnud Roland matšiks piisavalt keskenduda ja tuli taas kaotus, turniiri lõpp. Tulemuseks 22. koht 24 osaleja seas.

-35 kg Rocco Mõtt
Roccol tuli esimses ringis vastu võtta kaotus ja kuna Rocco võitja finaali ei jõudnud oli ka Rocco jaoks turniir lõppenud. Tulemuseks 20. koht 24 osaleja seas.

-35 kg Raul Neeme
Raul kaotas esimeses ringis. Raskusi on samuti oma maadluse peale surumisega, eriti kui vastane on väga aktiivne kui mitte agressivne. Lahmiva maadlusega saab hästi ära lõhkuda vastase maadluse, mis ka Rauliga juhtus, see tuleneb vähesest kogemusest. Tulemuseks 22. koht 24 osaleja seas. Ja muidugi, Raul kipub ära unustama treeningu aegasid.


-42 ka Werner-Veiko Kleinod
Werneril läks sarnaselt Roccole, ei saanud oma maadlust peale suruda ja tuli vastu võtta kaotus. Enne matši on plaan paigas ja kõik hästi, aga peale 20-30 maadeldud sekundit kadus kokkulepitu peast ja Werner üritas teha asju, mis ei ole tema maadlusele omased. Peata olekut kasutavad kogenenumad maadlejad kohe ära ja tuleb karistus. Tulemuseks 8. koht 9 osaleja seas.


-66 kg Cardo Jurs
Cardo sai hakkama väga hästi. Lõpuks ometi pidas ta kinni plaanist ja suutis sooritada ühe korraliku 3 punkti väärt käsivarre heite, teise käsivarre eest sai ta 1 punkti ja esimest korda pääses ta matši lõpus parteris peale. Korralikule tugevale haardele järgnes korralik tugev ülevedu. 10 sekundit enne esimese perioodi lõppu juhtis Cardo ühe punktiga, mis oli piisav, ent lohakusest ja ka väsimusest jõudis Cardo vastasele 2 punkti ära kinkida. Teise perioodi alguses hakkas Cardo jälle (nagu Jõgeval) ülerinna heidet proovima (plaan on ikka käsi kinni maadelda) ja sealt selili ta läksgi. Tulemuseks 6. - 10. koht 10 osaleja seas.


Kokkuvõttes on kõik korras, areng on olnud märgatav ja eriti hea meel on esimese suuremal võistlusel saavutatud poodiumi koha üle. Esmaspäeval vaatame matšid jälle trennis üle ja teeme omad järeldused. 

Kokkuvõttev paremusjärjestus SIIT

Kõik võistlussõidud toimuvad Eesti Kultuurkapitali toel
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar