MTÜ Lõuna-Läänemaa Raskejõustikuklubi "Leola"
Uuselu talu, Matsalu küla, 90230, Lihula, Lääneranna vald, Pärnumaa
Reg-kood 80267160, gsm +37255674748, janar.sober@mail.ee

Ettevõtja või kodanik, kui Sa soovid toetada noorte sporti, siin on Sul selleks võimalus. Käesoleval lehel on Sul võimalus tutvuda meie tegemistega.
Meie rekvisiidid:
Raskejõustikuklubi Leola IBAN SEB: EE391010220103586013 IBAN Swedbank: EE092200221040971428
Selgituseks "annetus noortespordi toetuseks". RJK Leola kuulub tulumaksusoodustuse nimekirja.

esmaspäev, 30. detsember 2013

Tugevate laager

Vana-aasta viimastel päevadel korraldas Eesti maadlusliit kadettidele Kreeka-Rooma maadluslaagri. Laager toimus 27.12-30.12.13 Audentese spordikoolis.

Treeningkogunemine oli kadettide koondisele ja koondise piirimail maadlevatele noortele. Noormaadlejaid treenis Ivar Kotkas ja Valeri Nikitin. Muide, Valeri Nikitin on Wikipeedia andmeil sündinud Haapsalus. Tema parimad tulemused on 1992.a Euroopa MV pronks ja 2000. a Sydney OM neljas koht.  Sydneys ta võitis väga tugevaid ja tituleeritud vastaseid. Siit näed lähemalt
Täna toimetab Valeri Nikitin igapäevaselt Rootsi noormaadlejatega.


Lihulast oli laagrisse kutsutud Joonas Kaskmäe. Joonase sõnutsi oli laager väga tugev ja raske katsumus. Teise päeva õhtuks olid enamus poisse väsinud kui laibad. Meelde jäi Nikitini õpetussõnadest esimesena see, et igale võttele on vähemalt viis vastuvõtet. Intensiivse õppimise käigus oli raske kõike selgeks saada.

Minu kogemus ütleb, et pikka kasvu noormehed on natuke visamad õppima ja uus liigutustegevus võtab kinnistumiseks rohkem aega. Lühemad sportlased on üldiselt sprinterlikumad ja atleetlikumad ning õpivad plahvatuslikke elemente kiiremini.

Ütleme nii, et Joonas kuulub sinna pikemate poiste sekka ja eks see teeb maadluse tehnika õppimise ka natuke keerulisemaks. Hea, et on selline võimalus, et saan tehniliselt keerulisemate elementide õpetamiseks teiste kannatust kasutada:)

Ivar Kotkas ütles, et esimese laagri pidas Joonas ilusti vastu, kuid midagi rohkemat esimese laagri põhjal järeldada ei söandaks. Kui tahet ja isu on, ei ole miski võimatu. Nüüd peab kõik räägitu enda jaoks selgeks mõtlema.

Ja vot siin tulebki mängu treeningpäeviku pidamise vajalikkus. Kõik, mis õpitud tuleb kirja panna, muidu on väärtuslik kaup tuulde lastud.

Laagri korraldas ja selle eest maksis EOK ja Eesti maadlusliit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar