MTÜ Lõuna-Läänemaa Raskejõustikuklubi "Leola"
Uuselu talu, Matsalu küla, 90230, Lihula, Lääneranna vald, Pärnumaa
Reg-kood 80267160, gsm +37255674748, janar.sober@mail.ee

Ettevõtja või kodanik, kui Sa soovid toetada noorte sporti, siin on Sul selleks võimalus. Käesoleval lehel on Sul võimalus tutvuda meie tegemistega.
Meie rekvisiidid:
Raskejõustikuklubi Leola IBAN SEB: EE391010220103586013 IBAN Swedbank: EE092200221040971428
Selgituseks "annetus noortespordi toetuseks". RJK Leola kuulub tulumaksusoodustuse nimekirja.

pühapäev, 8. aprill 2012

24. Noorte Palusalu

24. Noorte Palusalu MÄV Lihulat esindanud noormaadlejad: Kevin Kiviselg, Sander Sõber, Robin Mõtt, Silver Nikkel, Rainer Kleinod, Werner Veiko Kleinod, Markus Pastjan, Fred Martin Mägi, Rasmus Nikkel, Joonas Kaskmäe, Raul Neeme, Markus Sõber ja Siim Urb

Kui selle nädala algul käisid riigikogu liikmed meil Lihulas korvpalli mängimas, siis nüüd käisime külas võistlusel, mille avas Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra isiklikult. Ka Mihhail Kõlvart ütles tervitussõnad, millest mulle jäi meelde see, et iga trennis valatud higi tilk on võidetud vere tilk lahingus.

Sõitsime välja hommikul kell 7.30.

Seda ma teadsin, et korraldajad tahavad teha võistlust kolmel matil ja selliste reeglite järgi, mis olid 15-20 a. tagasi. Et võistlejad jagatakse alagruppidesse ja alagruppides maadlevad kõik omavahel läbi. Et anda võimalus maadelda rohkem kui ühe ringi.

Juhendi järgi sobisid meile nii kaalud kui vanused, kokku esindas Lihulat 13 noort maadlejat ja ausalt öeldes oleks olnud neid ka rohkem, keda kaasa võtta, aga otseselt keegi soovi ei avaldanud ja bussis ruumi ka polnud.

Enamus poisse olid 100-200 grammi kaaludest alla või kaalus täpselt. Meile tõesti sobisid kaalud ja vanused. Panime poisid kirja ja jõime kohvi. Ajasime plära treenerite, poiste ja kaasas olnutega.

Päev läks väga pikaks, mida paremini sul läheb, seda kauem pead sa kohal olema. Kui sul läheb hästi, siis sulle ei tundu ajal olevat mingit tähtsust.

-32 kg kehakaalus (2003 ja nooremad) tegi puhta töö mu enda poeg Markus Sõber. Markus sai esimese koha 10 poisi konkurentsis.

Eelmisel päeval kaalus Markus 33,1 kg. Õhtune söömaaeg jäi vahele, päeval käisime Matsalus puid lõhkumas. Kokkuvõttes kaalusime 7. aprilli hommikul kell 9.16 32.00 kg. Alagrupis alistas Markus kõik kolm vastast seljavõiduga. Poolfinaalis päästis meid minu lemmikvõte käsivarreheide, põhimõtteliselt kordus sama ka finaalis, küll väikese ajalise erinevusega. Hantli raskune karikas, mis on peaaegu sama pikk kui Markus on meie (tegelikult ikkagi tema) oma.

-33 kg kehakaalus kaotas Rainer Kleinod esimeses ringis ühele lätlasele, kõik tundus olevat läbi.

Kuna Raineri kaal läks meistrivõistluste arvestusse, tõmbas finaali jõudnud lätlane Raineri endaga kaasa ja läbi lohutusringi võidu oli Rainer pääsenud 3.-5. koha matšile. Esimese ja teise matši vahe oli Raineril umbes neli tundi.

Lohutusringist pääses Rainer edasi viimasel sekundil sooritatud võttele ja nii täpselt, et vastase vastuvõte enam aega ei mahtunud. Pooleks aetud juuksekarva täpsusega.
3.-5. koha matšis sai Rainer enda maadluse tegelikult alles käima. Kolmas koht tähendas pjedestaali kohta 17 mehe konkurentsis, kuna Rainerist eespool olid ainult võõramaalased, siis laste meistritiitel kuulus Rainerile.

Werner võistles - 50 kg kehakaalus. Ka Werneri kaal oli jagatud alagruppidesse. Werner võitis kaks esimest vastast loovutamata punktigi, sealhulgas poisi, kellele ta on varem ainult kaotanud.

Kolmandas ringis tekkis ilmselt väsimus ja Werner kaotas napilt kolmandal perioodil läti poisile. Õnneks nelja alagrupis võistelnud poisi vahel suutis Werner varasemate võitudega kindlustada alagrupi võidu ning tagas endale siiski ühe kaotusega alagrupi võidu ning pääsu finaali. Finaalis läks Werner kokku Palusalu poisiga, kellele ta võrdlemisi tasavägises matšis ikkagi kaotas ja tulemuseks jäi 2. koht 7 poisi hulgas.

+50 kg kehakaalus osales 27 võistlejat, seal hulgas meie parima tulemuse teinud Rasmus Nikkel.

Rasmusel on olnud alati see jama, et ta on raske ja noor. Nüüd oli võistlus, mis justkui oli loodud tema vanusele ja kaalule. 1999. a ja hiljem sündinud, kes kaalusid üle 50 kg.

Raske on end motiveerida kui tead, et tulemus võib olla ootab sind kahe aasta kaugusel. Rasmus on suutnud seda mõista ja täna jõudis ta tulemuseni.

Rasmus alistas ühe vastase teise järel, sealhulgas lätlasi ja tugevaid venelasi. Kokku tegi Rasmus 6 matši ja tulemuseks saavutas väärilise koha - Eesti meistritiitli laste arvestuses kehakaalus + 50 kg, kaaludes ise 71 kg.

Rasmus alistas vastaseid, kes kaalusid silma järgi vahemikus 51-100 kg.
Kuna selles kaalus oli osalejaid kõige rohkem, oli koos lohutusringidega, nimetatud kaalus, ka kõige rohkem matše.

Rasmuse finaalmatš oli terve võistluse viimane matš, mis lõpetas hommikul kell 11.15 alanud võistluse kell 21.00.

Loodan, et see kõik korvab selle, et lapsed olid kaua kodust ära.

Vaata ka klubide arvestuses tulemusi (protokoll 2  lõpus) 

PROTOKOLL 1
PROTOKOLL 2


2012 a. Eesti meistrid 1999-2002 a. vanuste laste arvestuses
Meie parimad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar