MTÜ Lõuna-Läänemaa Raskejõustikuklubi "Leola"
Uuselu talu, Matsalu küla, 90230, Lihula, Lääneranna vald, Pärnumaa
Reg-kood 80267160, gsm +37255674748, janar.sober@mail.ee

Ettevõtja või kodanik, kui Sa soovid toetada noorte sporti, siin on Sul selleks võimalus. Käesoleval lehel on Sul võimalus tutvuda meie tegemistega.
Meie rekvisiidid:
Raskejõustikuklubi Leola IBAN SEB: EE391010220103586013 IBAN Swedbank: EE092200221040971428
Selgituseks "annetus noortespordi toetuseks". RJK Leola kuulub tulumaksusoodustuse nimekirja.

reede, 9. november 2012

Läänemaa MV 2012



7. novembril toimusid Lihula Gümnaasiumi spordihoones Läänemaa Meistrivõistlused Kreeka-Rooma maadluses. Kokku oli tulnud 52 noort maadlust harrastavat noort üle Läänemaa: 2 Kullamaalt, 9 Haapsalu spordikoolist (Dünamo), 13 Martnast, 28 Lihulast (Leola).

Läänemaa meistrid selgitati 15 kehakaalus ja 3 vanuses, 2003. aastal sündinud ja nooremad, 1996. aastal sündinud ja nooremad ning täiskasvanute arvestuses. Kõige tihedamad, 6-8 osalejaga kaalud olid noorimate arvestuses, mis on loodetavasti heaks eelduseks Läänemaa maadluse arengule.

Maadlus on oma iseloomult intensiivse kontaktiga kahevõitlusala, mis esitab noore sportlase psüühikale ning füüsisele üle keskmise kõrged nõudmised. Koordinatsioon, jõud, tasakaal, lihastunnetus, vastupidavus, kiirus ja paljud teised näitajad peavad olema edukal maadlejal eeskujulikult arenenud. 

Samuti peab olema üle keskmise hea ettenägelikus, pingetaluvus, strateegiline arusaam ründava ja kaitsva iseloomuga tegevustest matil. Mis peamine, juhtugu matil punase ringi sees mis tahes, matši alustades ja lõpetades antakse vastasele ja tema treenerile sõpruse märgiks alati terekäsi – ühesõnaga kogu maadleja intelligents peab olema kadestamisväärne.

Maadlus koosneb paljudest erinevatest kombinatsioonidest ja võtetest, millele on omakorda terve loetelu vastutegevusi, haardeid ja võtteid.  Ega ilmaasjata ei võrrelnud Georg Karl Julius Hackenschmidt maadlust malega – tegevusi ja vastutegevusi on loendamatu hulk, ning alati peab nägema 2-3 käiku ette.

Kogu selle jutu mõte on, et kui 52 spordihuvilist on justkui väike arv, siis 52 noort maadlejat Läänemaalt, kes on valmis oma ülalloetletud omadusi aastate jooksul edasi arendama on suurepärane tulemus. Üsna pea on just nemad need tugevad noored mehed, kes kaitsevad meie riiki, viivad edasi Eesti elu ja on sirgeselgsed isad oma lastele.

Võistluse läbiviimisele aitasid kaasa Läänemaa spordiliit Läänela, Lihula Gümnaasium, treenerid Aap Uspenski, Kaupo Alasi (mõlemad Haapsalu spordikool), Tiit Seiton (Martna) ning kohtunikest Arvi Alesmaa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar