MTÜ Lõuna-Läänemaa Raskejõustikuklubi "Leola"
Uuselu talu, Matsalu küla, 90230, Lihula, Lääneranna vald, Pärnumaa
Reg-kood 80267160, gsm +37255674748, janar.sober@mail.ee

Ettevõtja või kodanik, kui Sa soovid toetada noorte sporti, siin on Sul selleks võimalus. Käesoleval lehel on Sul võimalus tutvuda meie tegemistega.
Meie rekvisiidid:
Raskejõustikuklubi Leola IBAN SEB: EE391010220103586013 IBAN Swedbank: EE092200221040971428
Selgituseks "annetus noortespordi toetuseks". RJK Leola kuulub tulumaksusoodustuse nimekirja.

teisipäev, 19. märts 2013

J. Jaago Luunjas

16. märtsil osalesime Luunjas rahvusvahelisel J. Jaago mälestusvõistlusel. Kokku oli tulnud terve hulk maadlejaid Lätist, Leedust ja Eestist. 143 maadlejat, 23 klubist ja 13 maakonnast/regioonist. Kuna tegemist oli ühe vanusegrupiga 1995.a ja nooremad ning välja maadeldi üks kolmas koht suutsid auhinnalisele kohale tulla tõesti vaid tugevamad.
Lihulat esindasime 7 poisiga:

Läki maadlema!

Sander Sõber ja Robin Mõtt avastasid reede õhtul, et nemad on maadlejad ja tahavad ka võistelda. Mõlemad osalesid kehakaalus -26kg, siis ma väga ei kartnud nende pärast, kui palju saab olla inimesi, kes on 18. aastased ja nii kerges kaalus. Ei olegi.
Esimene ring oli Sander vaba, teises ringis vastane loobus. Kolmandas ringis tuli valus kaotus, neljandas ringis võit ja viiendas ringis kaotus - tulemuseks 4. koht.

Robin oli samuti esimeses ringis vaba, teises ringis tuli ilus võit. Kolmandas ringis tuli samuti kui Sanderil valus kaotus nii, et mingi hetk istusid ja nutsid mõlemad särasilmsed mürakarud. Neljandas ringis sai Robin samuti kaotuse ja tulemuseks jäi 5. koht.

-35kg kehakaalus esindas Lihulat Rainer Kleinod. Rainer läks esimeses ringis kokku kohe hilisema kaalu võitjaga. Ühesõnaga tuli kaotus ja jäime ootama. Hiljem tuli veel üks kaotus ja Raineri tulemuseks jäi 8. koht. Olulisem võit tuli ju nädal varem.

-53kg esindas meid Werner-Veiko Kleinod. Werner läks kohe kokku Eesti meistriga ja kaalu võitjaga ning tuli kaotus. Kuna Werneril oli kaalus 5 meest pidi ta kõigiga läbi maadlema. Edasi oli Werneri maadlus kindel ning ära ei andnud ta punktigi. Tulemuseks väga korralik ja auväärt 2. koht. Sellega oli meil käes esimene medal J. Jaagolt.

-63kg kehakaalus esindas meid Markus Pastjan aka Pastjan!. Pastjan on hakanud normaalselt trennis käima ja on tegelikult päris paljulubava füüsisega noor mees. Üritused olid head, aga sisse lipsasid mõned lihtsad vead, mis julgen öelda, on põhjustatud vähesest võistluskogemusest. Tugevate poistega maadleb ta püsti hästi, parter on meie nõrk külg.
Esimeses ringis oli Pastjan vaba. Teises ringis läks Pastjan kokku tugeva Valga poisiga, sealt tuli kaotus - Valga poiss võitis hiljem kaalu. Kolmandas ringis andis Pastjan korraliku lahingu, tegi ka kõrge skoorilisi võtteid, kuid lõpuks tuli ikkagi kaotus. Kokkuvõttes korralik 5. koht

Nüüd kaks vanameistrit:

-85kg kehakaalus esindas meid Joonas Kaskmäe. Joonas on muidu kõva mees, aga vahepeal läheb pea sassi, pinge all ei ole see midagi erilist. Nii õpidki end tundma ja vastased on selles kaalus tegelikult kogenud ja tugevad mehed. Joonas võttis hea loosi, esimeses ringis oli Joonas vaba. Teises ringis andis Joonas korraliku lahingu, kuid kogenud noormees Kadrinast võttis ilusa matši järel võidu. Kolmandas ringis maadles Joonas 3.-4. koha peale ja oleks võinud võita. Kodus selgus, et vastaseks oli kahekordne Eesti meister nii vabamaadluses kui kreeka-rooma maadluses, Euroopa MV 20. mees - Põlva vabamaadleja. Tulemuseks väga tugev 4. koht.

Valmis võitma...


-100kg kehakaalus esindas meid Fred-Martin Mägi. Fred oli samuti esimeses ringis vaba, teises ringis läks Fred kokku suure Valga poisiga. Korraliku matši järel võttis Fred võidu. Fredil oli kaalus samuti 6. meest ja võit tähendas pääsu finaali. Finaalis maadles Fred juba vana tuttava Maardu poisiga. Esimene periood läks vastasele 1:0, teine periood läks samuti vastasele 1:0. Nii, et ülinapilt ja tasavägises matšis saime meie 2. koha. Kokku seega meile kaks hõbedat. 

Frez

Mainin korra veel, et tegemist on väga tugeva ja lugupeetud turniiriga, mida peetakse 8. kordse maailmameistri auks vääriliselt juba 36. korda.


Veel oli võistlustules kaks Haapsalu noort meest Ando Lehtmets võistles -74kg ja saavutas 3. koha ja Lauri Leier -76kg saavutas 2. koha.

Kokkuvõttes saavutas Läänemaa 6. koha ja klubide arvestuses saavutas Leola 23 klubi arvestuses 8. koha. Kõik need tulemused on liiga head ja keeruline saab olema meil endil neid üle teha. Samas kas see on nii oluline? Ikka tahaks paremini, aga hulluks ei maksaks ju minna...
Ennem äratulekut käisime Luunja hobuseid ka vaatamas:)

Sander läks onu Janekiga külapeale.
Protokoll
Pildid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar