MTÜ Lõuna-Läänemaa Raskejõustikuklubi "Leola"
Uuselu talu, Matsalu küla, 90230, Lihula, Lääneranna vald, Pärnumaa
Reg-kood 80267160, gsm +37255674748, janar.sober@mail.ee

Ettevõtja või kodanik, kui Sa soovid toetada noorte sporti, siin on Sul selleks võimalus. Käesoleval lehel on Sul võimalus tutvuda meie tegemistega.
Meie rekvisiidid:
Raskejõustikuklubi Leola IBAN SEB: EE391010220103586013 IBAN Swedbank: EE092200221040971428
Selgituseks "annetus noortespordi toetuseks". RJK Leola kuulub tulumaksusoodustuse nimekirja.

pühapäev, 14. aprill 2013

Eesti kadettide MV vabamaadluses

13. aprill 2013.a on Lihula maadlejatele üks meeldejääv päev. Sel päeval käisime Türil, sest seal toimusid Eesti MV vabamaadluses kuni 17-ne aastastele noortele. Kokku oli sõitnud sadakond maadlusega tegelevat noormeest ja tüdrukut, 19-st klubist üle Eesti.

Eelmine nädal Tapalt tagasi tulles rääkisime vabamaadluse eestikatest ning otsustasime, et läheme ja proovime. Teisipäeval võtsin õpiku trenni kaasa ja hakkasime pusima - haardeid jalgadest, kaitset, peamiselt maadlust, kus kõik lubatud. Jõudsime teha kolm korralikku trenni ja eks varemgi on poisid soojenduse käigus ja teinekord müramise hoos teineteist jalast haaranud, sel nädalal siis natuke teadlikumalt.


Punamustas

Laupäeva hommikul sõitsime, nagu nädal varemgi, neljakesi Türile. Seekord esindasid Lihulat:

-63kg Markus Pastjan võitis esimese vastase seljavõiduga. Teises ringis tuli kaotus hilisemalt pronksi mehelt, vabamaadlejalt. Tulemuseks jäi seekord nagu nädal varemgi 9. koht.

-85kg Joonas Kaskmäe alistas esimese ringis tugeva vastase ülekaalukalt punktidega. Algus oli rabe ja ebakindel, ei ole ju madalalt maadlus meile igapäevane.

Teises ringis oli kaalul pääs finaali ning Joonas alustas samuti ettevaatlikult, ka vastane oli esimeses ringis võitnud ning ilmselgelt soovis ka tema Eesti MV medalit. Joonas suutis panna peale oma maadluse ning ausalt öeldes suurema vaevata alistas ta seljavõiduga vastase. Rõõm finaali pääsust oli nii suur, et kohtunik pidi Joonasele märkuse tegema, aga ega see meile ei mõjunud.

Finaalis kohtus Joonas vabamaadlejaga, kellele me varem olime juba korra kaotanud. Seekord suutis Joonas panna vastu korraliku lahingu kuid vabamaadluse mees võttis lõpuks oma ja meile kuulus Eesti MV hõbemedal. 4 aastat tehtud trenn sai väärilise tulemuse. Ainult Joonas teab, mis on selle medali tegelik väärtus.

-100kg Fred-Martin Mägi võitis samuti esimeses ringis seljatades vastase Rakverest. Teises ringis oli vastaseks tugev Vändra noormees, kellele Fred kindlalt kaotas. Vändra mehe edasipääsus olin ma kindel, mis andis Fredile võimaluse maadelda 3-5. kohale. Kolmandas ringis esimese perioodi Fred kaotas, teises ringis panime oma maadluse peale ning Fred seljatas vastase üsna kindlalt, tulemuseks 3. koht. Kokkuvõttes saavutas Leola 11. koha

Joonas -85kg hõbe, Fred -100kg pronks

Minnes teadsin, et on suur tõenäosus, et tuleb medal - salamisi ootasin kahte medalit. Või noh, mis salamisi - autos rääkisime sellest ju avalikult. Poisid on ju tugevad ja trenni on tehtud usinasti.

Eesti MV-l on alati teistmoodi tunne osaleda, nii võistlejal kui treeneril (meil on nii, oleme ju ikkagi üsna väikese kogemusega, alles esimene grupp mul). Kindel oled medalis alles siis, kui poiss on poodiumil ja medal kaelas. Olgugi, et statistika ja kõik märgid näitavad, et tuleb medal, on see ikkagi alati ootmatu ja positiivselt üllatav.

TULEMUSED
PILDID

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar